Hvad er graffiti overhovedet?

Graffiti er en form for visuel kunst, der typisk består i at male eller tegne på offentlig ejendom. Graffiti bliver ofte opfattet som noget negativt, men der findes også graffitikunstnere, som skaber smukke og positive kunstværker. Uanset hvad er graffiti en form for selvudfoldelse, der ofte afspejler kunstnerens følelser eller holdninger til samfundet.

Hold dit kvarter pænt – fjern graffitien i området

Det er vigtigt, at man bor i et pænt og nydeligt kvarter, hvor man kan føle sig tryg. Dels fordi din bolig er mere værd, desto bedre området det er placeret i er. Din bolig kan altså falde i værdi, hvis der er meget grimt graffiti i området, da det ikke nødvendigvis bliver attraktivt at bo der.Men det er også vigtigt for din følelse af sikkerhed, da et pænt område typisk ikke tiltrækker skumle typer. Så gør din del for at holde graffitien væk fra væggene og affaldet ude af tagrenderne ved hjælp af graffitirens. Det vil ikke kun få dit kvarter til at se pænere ud, men du vil også være med til at skabe et mere sikkert miljø for alle. Så skal du ikke tænke på, hvem du møder ude på gaden.

Du og dine naboer kan selv være med til at fjerne graffiti.

Graffitirens kan fås i din lokale isenkræmmerforretning, og mange by- og rådhuse tilbyder gratis graffitifjernelse. Hvis du ser graffiti, skal du anmelde det til politiet, så de kan holde øje med gentagelsestilfælde. Hvis dem, der laver graffiti, ikke bliver stoppet, kommer de måske igen og fortsætter. Og hvis du føler dig ekstra borgerligt engageret, kan du endda starte et graffitifjernelsesprogram i dit nabolag, så i kan få bugt med problemet.

Ved at arbejde sammen om at holde jeres kvarterer rene kan I gøre dem til bedre steder at bo for alle. Du kommer også tættere på dine naboer, når I kan skabe et sammenhold mod graffitien. Måske får du endda et nyt bekendtskab eller to? Uanset hvad, kan det helt sikkert være det værd!

Måder at fjerne graffiti på

Der er mange måder at fjerne graffiti på. Graffitirens i den lokale isenkræmmer blev nævnt før, men der findes også disse metoder, som kan hjælpe dig:

1. Brug af produkter til fjernelse af graffiti

2. Dæk graffiti med maling eller en plakat

3. Skrub graffiti af med en børste

4. Fjern graffiti med sandpapir

Uanset, hvad du vælger, er der sikkert en metode, der passer til dit behov.